• 22840 33584

Το Μαρώ

Στο δρόμο για το Κάστρο

Το Μαρώ βρίσκεται σε απόσταση 1,5km από την αρχαία πρωτεύουσα της Σίφνου, το Κάστρο, παρέχοντας θέα στο γραφικό οικισμό, σιφνέικο τοπίο που το περιβάλλει, στο γαλάζιο της θάλασσας και στα γειτονικά κυκλαδονήσια.

Σύντομη περιήγηση

Στο Κάστρο

Ο οικισμός του Κάστρου στη Σίφνο

Το Κάστρο

Το Κάστρο είναι ένα πανέμορφο χωριό που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Σίφνου. Είναι γνωστό για την μεσαιωνική αρχιτεκτονική του και τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια που οδηγούν σε σπίτια με πολύχρωμα πορτοπαράθυρα.

Η κεντρική πλατεία του Κάστρου στη Σίφνο

Στα σοκάκια

Η ιστορία του χωριού φαίνεται σε κάθε γωνιά του, με πολλά αρχαία μνημεία και γραφικές εκκλησίες. Η θέα από το Κάστρο προς τη θάλασσα είναι εκπληκτική, ενώ οι στενοί δρόμοι με τα λευκά σπίτια και τα λουλούδια δημιουργούν μια μαγευτική ατμόσφαιρα.

Το εκκλησάκι 7 Μάρτυρες στο Κάστρο της Σίφνου

7 Μάρτυρες

Μία φαρδιά πλακόστρωτη σκάλα οδηγεί στη μικρή εκκλησία των 7 Μαρτύρων, ένα γραφικό και γοητευτικό λευκό εκκλησάκι με μπλε τρούλο. Είναι σκαρφαλωμένο στην άκρη του βράχου και προσφέρει εκπληκτική πανοραμική θέα στο βαθύ γαλάζιο της θάλασσας και το γύρω βραχώδες τοπίο.

Η παραλία Σεράλια στο Κάστρο της Σίφνου

Σεράλια

Ακολουθώντας τα πλακόστρωτα σκαλιά που ξεκινάνε από το Κάστρο σε 5' βρίσκεται η παραλία Σεράλια, γνωστή για τα κρυστάλλινα νερά και το ήσυχο περιβάλλον της. Η φυσική ομορφιά και τα χρώματα της θάλασσας είναι τα κυρίαρχα στοιχεία εδώ και ενδείκνυται για όσους ψάχνουν την επαφή με τη φύση και δεν είναι "φαν" των οργανωμένων παραλιών.